marți, 9 decembrie 2014

Mâncare pentru căței

De multe ori la plimbare se opresc oamenii să întrebe ce, și mai ales cât, mănâncă un cățel Akita American. Aparent un cățel de 45-55kg mănâncă un vițel pe zi. Realitatea însă poate fi surprinzătoare.

Ai noștri au mâncat și mănâncă doar Royal Canin - de la stadiul de embrion până la stadiul adult. În timpul competițiilor am întâlnit crescători foarte mulțumiți de Fish4Dogs și am încercat, dar au refuzat să mănânce. 
Aky are 4 ani și 3 luni și e sănătoasă și veselă. Nu a avut nici o problemă până acum, iar ăsta consider că e un motiv destul de bun pentru a rămâne loiali acestui tip de mâncare. Mănâncă două boluri de hrană uscată pe zi. Temporar primește recompense de la Friskies.

Pentru Lexie folosim suplimentar carne de pui și oase de vită în timpul dresajului. Ea nu răspunde la recompense, iar aceasta a fost situația de compromis.

În momentele dificile, în care schimbă domiciliul, au un apetit scăzut și folosim iaurt pentru a-i determina să mănânce granulele. Pentru pui, adăugam în bol pe lângă granule hrană umedă Belcando, în aceleași condiții - de refuz al hranei uscate.

Pe lângă mâncare cățeii au nevoie de apă, în special în timpul mesei și în perioadele cu temperaturi ridicate.

Mâncarea gătită poate afecta blănița cățeilor. Aici mă refer la mâncarea gătită pentru oameni (prăjeli, produse de panificație, ciorbe etc). Este recomandată mâncarea gătită precum orezul fiert, legume fierte, carne fără os. Odată ce va degusta varianta hranei proaspete va refuza cu încăpățânare hrana specială.

Orice veți hotărî în ceea ce privește alimentația lui, rezultatele se vor vedea pe blăniță. Dinți sănătoși și o blăniță sănătoasă, lucioasă, moale, uniformă sunt rezultatele unei alimentații echilibrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu