luni, 27 aprilie 2015

Akita American între pisici

În rândurile ce urmează vreau să vorbesc despre relația puiului cu alți membri patrupezi ai familiei - PISICILE.

Și în acest caz, relațiile viitoare țin de modul în care este educat, obișnuit, corectat în primele săptămâni și luni de trai din noul cămin. Chiar pot decurge ca în filmulețul de mai jos. :)
Nu contează că pisicile și câinii sunt dușmani din cele mai vechi timpuri. Ei nu știu asta. Dacă pisica este educată să nu zgârâie iar cățelul e condiționat să fie atent și grijuliu cu toate vietățile pe care le iubește stăpânul, va acționa în consecință.

În filmulețul de mai jos e un alt caz, în care pisica e în gardă, ușor agresivă, iar cățelul e curios și precaut. Începutul de agresivitate a unui Akita se poate observa prin ridicarea a părului pe spate, în zona greabănului. La cățelul de mai jos nu se observă. 
Un filmuleț drăguț este cel de mai jos în care pisica a înțeles că are de a face cu un pui și ca un animăluț blând și înțelept, îi înțelege cheful de joacă a puiului, nerăbdarea și starea generală de agitație. Pisica se retrage și speră să își găsească puiul de Akita o altă jucărie. 
Într-adevăr cățelul e prea mic pentru a înțelege că rănește pisica, dar nu e niciodată prea devreme pentru a fi corectat.
Și ultimul filmuleț...
ADORABIL!
N-avem pisici, dar pe Lexie cu siguranță am reuși să o obișnuim cu prezența oricărui animal. 
Nu același lucru l-aș putea spune despre Aky. Ea nu a socializat deloc până la vârsta de 4 luni, iar asta s-a reflectat în comportamentul ei. În plimbările noastre nocturne întâlneam pisici pe stradă. Le mirosea pe cele mici, le urmărea pe cele mari care se speriau de ea, dar nu era agresivă. Într-un week-end la munte a întânit 4 pisoi fără stăpân, cu care a vrut să se joace. Unul dintre ei s-a arcuit și a zgârâiat-o pe năsuc. 30 de minute după asta, Aky i-a căutat nebunește în curte. Nu i-a găsit, dar a rămas cu un gând discriminator în ceea ce privește felinele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu